Voor de eerste keer in dit nieuwe veldseizoen mochten de sterren van het derde zich opmaken voor een thuiswedstrijd. De tribunes op en om sportpark Luxool waren druk bezet en vanaf 12.30 waren alle ogen gericht op de confrontatie tussen Sparta 3 en MIA 5. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat deze 2 titanen uit de Reserve 4e Klasse al sinds de oprichting van Sparta Korfbal in 1948 elk jaar tegen elkaar spelen. Onze ervaren Sparta 3-leden hadden in ieder geval nog vele ontmoetingen in het geheugen gegrift staan en dus was het de taak aan Rian en Jesse om de wedstrijdbespreking te leiden.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en Stefan had zijn taak als fruitman dan ook zeer serieus genomen. Voor het eerst dit seizoen waren er mandarijnen aanwezig om in de rust voor extra stimulans te zorgen. Daarnaast had Stefan (die overigens geen vrijgezel van de week meer is) voor de liefhebber ook nog pitloze witte druiven meegenomen, wat een weelde!

Dan de wedstrijd. Vol gefocust, scherp en geconcentreerd brak Sparta 3 de ban door doelpunten van Erin, Lars, Eise en Lars: 4-1! Volgens Stefan ging het tot dat moment ´stabiel goed´ en daar heb ik zelf eigenlijk niks inhoudelijks aan toe te voegen.

Hoe vervelend ook, MIA 5 leek van de schrik bekomen en kwam langzamerhand terug in de wedstrijd. Vlak voor rust wist Rian er met 2 doelpunten voor te zorgen dat we de kleedkamer op konden zoeken met een stand van 9-9. `Mega goeeeed´ aldus Yara!

Normaal gesproken zou je dan zeggen: erop en erover! Dit werd in de rust dan ook gezegd, maar niets bleek helaas minder waar. Voordat iedereen het wist, stond er een 11-15 stand op het scorebord. Met nog een minuutje of 15 te gaan was het tijd voor de gouden wissel van deze zaterdagmiddag. Yara betrad het veld en binnen no-time zette zij de 12-15 op het scorebord.

Wat aanbrak was een zenuwslopende slotfase. Door doelpunten van Karlijn (die haar tegenstander volledig in de luren legde), Erin en Lars werd de stand gelijkgetrokken tot 15-15! Er vielen nog 3 doelpunten en dan kunt u dus al raden dat de wedstrijd niet geëindigd is in een gelijkspel.

De stand werd 16-17. En daar is bijna alles wel mee gezegd. Bijna alles dan. Op de doorloopbal van Rian na. Dat had de 17-17 moeten zijn. Maar hij werd afgekeurd. Geen punten voor Sparta 3 dus. Wel pinten. Onder het genot van een heerlijk biertje, rosé biertje (speciaal voor Rian) en Texels Skuumkoppe kon het verbranden eindelijk beginnen.

Ik durf u niet te zeggen hoeveel kannetjes de kantine vol verlieten, om vervolgens leeg terug te keren. Of hoe vaak er deze week benoemd is dat het warm was (maar niet zo warm als vorige week.) Of hoe vaak herhaald werd dat de doorloopbal van Rian echt niet verdedigd was.

Wat ik u wel durf te zeggen is dat Sparta 3, ondanks deze nederlaag, vol vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet gaat. Op zaterdag 23 september staat er niet zomaar een wedstrijd op het programma. Het is Oranje tegen Rood. Gemeente Nijkerk tegen gemeente Nijkerk. 8 tegen 8. Ook wel Sparta 3 tegen Telstar 3. De bal is rond, 2 keer 30 minuten en wat daar allemaal nog meer bij komt kijken. Om het af te ronden: we zien jullie graag om 12.30 aan de Nachtegaalsteeg, tot volgende week!