Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma, tegen Exakwa. In dit woord lijkt het Latijnse woord ‘aqua’ terug te komen wat ‘water’ betekent. Och jongens, wat was de ‘aqua’ hard nodig deze dag. Met een temperatuur van ruim 30 ºC mochten de sterren van de selectie aantreden in Lelystad. Aan de voorbereiding zal het niet gelegen hebben. Zo werd er op 22 augustus al door Linda gecommuniceerd dat er aan de weg gewerkt zou worden en dit vertraging op zou leveren. Met deze gouden tip vertrokken we dan ook 15 minuten eerder.

Ruim een uur voor de wedstrijd plofte de topsporters in een stoel in de schaduw om alvast wat mandarijnen te pellen, te klagen over de hitte en veel ‘aqua’ te drinken. Zo werden er ook gesprekken gevoerd over wie er eigenlijk het fruit mee moest nemen en of er geen alternatieven waren. Zo wilde Tom watermeloenen meenemen, vroegen sommigen zich af of we geen traktaties konden maken en werd er gekeken of je ook drank mee mocht nemen. Na een duidelijke bespreking van Jochem tussen het hoge gras, waren de oververhitte korfballers klaar om te starten aan de eerste competitiewedstrijd:

Exakwa 2 – Sparta 2:
De wedstrijd begon sterk voor de Spartanen. Na enkele minuten was er een voorsprong gemaakt en was duidelijk te zien dat de uitploeg gedreven was om punten te pakken. De momenten van blijdschap waren snel voorbij voor Rika. Zij viel helaas uit met een enkelblessure en maakte plaats voor Carmen. Naast een klein opstootje tussen Leon en zijn tegenstander verliep de eerste helft rustig.

Tijdens de rust werd er aandachtig geluisterd naar de speech van Jochem terwijl iedereen een (inmiddels) uitgedroogde mandarijn naar binnen werkte. Met veel enthousiasme ging Sparta terug het veld in. Nadat de klok goed ingesteld was waren de Spartanen los en sloegen meteen een gat. Met inzet, doorzettingsvermogen en uiteraard veel kwaliteit wisten de Nijkerkers de winst binnen te halen. Door met 14-17 te winnen weet Sparta 2 zich op een gedeelde eerste plek te plaatsen.

Exakwa 1 – Sparta 1:
Het warmste moment van de dag houdt onze sterren van het Eerste niet tegen. Ik denk dat de spelers hadden gehoopt dat de wedstrijd tot de eerste drinkpauze zou duren want dan hadden ze gewoon gewonnen met 4-6. Helaas is het niet zo makkelijk. De eerste helft verliep snel met weinig opvallendheden. Brenda kon wel verklaren waarom: ‘Onze verdediging zit potdicht’. Met deze wijze woorden maakte de Nijkerkers zich klaar voor de tweede helft.

Na de rust was iedereen weer bijgekomen, gehydrateerd en klaar om de wedstrijd binnen te halen. Met behulp van een aantal goede wissels van coach Brenda hebben de Spartanen geen moment in de wedstrijd de voorsprong weggeven. Ondanks dat een paar gemiste strafworpen het wel erg spannend maakte. Maar de Spartanen wisten ook hun wedstrijd te winnen met 11-14.

Afsluitend:
Al met al was het dus een geslaagd weekend voor Sparta. Met 2 overwinningen staan dus zowel het Eerste als het Tweede (gedeeld) bovenaan in hun poule. Volgende week is de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Sparta 2 speelt om 14:00 thuis tegen MIA 3 en Sparta 1 speelt om 15:30 thuis de derby tegen Telstar 1. Twijfel niet en kom gezellig even kijken, een drankje doen en aanmoedigen.