Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Sparta afreizen naar Vaassen om daar tegen het 1e van Regio’72 te spelen. Deze ploeg stond 7e op de ranglijst, alleen Sparta wist van vorig jaar nog (verlies op het veld) dat de punten niet eenvoudig op te halen waren. Regio’72 is een ploeg met 2 lange heren die veel mee vangen, zodra je die niet onder druk zet met doelpunten heb je het daar lastig tegen.

Dit bleek ook het geval. Regio’72 schoot uit de startblokken door direct de 1-0 te maken. Sparta wist zich enigszins te herpakken door de aansluitingstreffer te maken. Daarna stagneerde de doelpuntenproductie bij Sparta. De kansen werden nog wel gecreëerd, maar door het mee vangen van de lange heren en het niet maken van doelpunten liep Sparta achter de feiten aan. Regio’72 liep uit naar een 4-1 voorsprong. Sparta kwam weer even terug tot 4-3, totdat Regio’72 weer wat gas begon te geven en uitliep naar 7-3. Na een time-out aan de kant van Sparta werd duidelijk verteld dat er een tandje boven op moest. Sparta maakte nog 2 doelpunten en uiteindelijk werd er thee gedronken met een 8-5 tussenstand.

Na de rust deed invaller Rik waarvoor hij in het veld was gekomen, door een doelpunt te maken. Er werden wat doelpunten over en weer gemaakt door beide ploegen tot een stand van 11-7. Na een time out van coach Hooijer met nogmaals de boodschap dat het allemaal iets feller en scherper mocht, kwam Sparta terug tot 11-10. ‘’Er op en er over’’ zou je denken. Dit bleek niet het geval, waar Sparta nog steeds moeite had om de korf te vinden, liep Regio’72 weer uit naar 13-10. Er werd door beide ploegen nog wat doelpunten gemaakt en uiteindelijk wist Regio’72 de wedstrijd goed uit te spelen en de overwinning naar zich toe te trekken. Eindstand 15-12.

Er is genoeg werk aan de winkel voor de ploeg van coach Hooijer. Deze week moeten alle koppen weer dezelfde kant op. Volgende week reist de selectie van Sparta af naar Wezep om het daar op te nemen tegen Rood-wit.

Kan Sparta zich revancheren? We zien jullie graag om 15.30 op sportpark Erica Terpstra aan de rondweg 1 in Wezep om onze hoofdmacht aan te moedigen.