Sinds twee seizoenen spelen de korfballers 8 speelrondes voordat zij aan de zaalcompetitie beginnen, dit houdt in dat zij voor de zaal de 1e return al hebben gespeeld. Afgelopen zaterdag mochten zij op bezoek in Vaassen, in de eerste wedstrijd van het seizoen wisten zij pas in de laatste 10 minuten weg te lopen bij de paars-witten. Deze keer ging het makkelijker, Sparta is niet in de problemen gekomen en wist eenvoudig te winnen. Eindstand 17-24.

Waar het tweede in de voorgaande weken het goede voorbeeld gaf, was dat deze week anders. Zij hadden moeite de korf te vinden, gelukkig wisten zij evenveel doelpunten te maken dan de hekkensluiter en pakte zij toch nog een punt. Hiermee blijven zij ongeslagen, het gevoel overheerste zaterdag dat zij toch 1 punt te weinig hebben gepakt.

Sparta 1 deed het beter afgelopen zaterdag, zij begonnen scherp en hadden verdedigend de zaakjes op orde. 2-2 was het laatste moment dat Regio’72 in buurt van Sparta bleef, daarna waren het de oranje-witten die uitliepen via enkele mooie doelpunten. De tweede helft was een formaliteit, Sparta liet zien dat het over een brede selectie beschikt. De drie invallers wisten allemaal te scoren en samen met de basisspelers brachten zij de score naar 17-24.

Sparta kan terugkijken op een goed veldseizoen, met een off-day tegen de koploper en een letterlijke uitglijder tegen Exakwa, bezitten zij nu de tweede plaats. Vanaf 23 november mag Sparta hun kunsten vertonen in de zaalcompetitie. Laten we hopen dat dit seizoen de uitbater van de sporthal zijn zaakjes schoon en op orde heeft, zodat alleen de ploegen in de poule onze tegenstanders zijn.