Afgelopen zaterdag was het zover, nadat Ernst Kuipers eerder al aankondigde dat er weer gesport mocht worden. De enige voorwaarde was dat er alleen maar onderlinge wedstrijden gespeeld mochten worden. Sparta dacht: laten we het de spelers van Sparta 3 lekker makkelijk maken. Daarom mochten wij aantreden tegen het eerste. Om het ons niet té makkelijk te maken, werd wel besloten om met de schotklok te spelen.

Al voordat de wedstrijd begon stonden we mentaal al een paar punten achter. Zo speelden we in het zwart en misten wij dus onze hoofdsponsor (Van de Bor Media #ad). Misschien kan Van de Bor media ook inschietshirts sponsoren om dit nadeel in de toekomst te voorkomen?

Hanne en Francis ontbraken in de selectie van Sparta 3. Van anonieme bronnen is vernomen dat zij beiden bang waren om gescout te worden, en daardoor hun plekje in Sparta 3 te verliezen. Daarnaast vond Erin de wedstrijd te vroeg en besloot ze om pas de tweede helft aan te sluiten. Gelukkig was er hulp uit zowel de A1 als Sparta 2. Fleur en Loïs begonnen in de basis. Indy en Nathan hielden de eerste helft nog even de bank warm. Een taak die de tweede helft werd overgenomen door Anouk. Na een goede bespreking bleek dat een groot deel van Sparta 3 met verse (tegen)zin de wedstrijd in ging. Na slechts enkele minuten besloot de knie van Gerard een gerichte actie naar de bank te maken. Daarom is Gerard op dit moment gewisseld voor de komende 4 weken (beterschap Gerard).

In de rust waren niet alleen de mandarijnen (bedankt Chanine, ze waren heerlijk) een highlight, maar ook de scheidsrechterswissel. Dennis, die een keurige eerste helft floot, vond het wel genoeg geweest en wisselde zichzelf voor onze held van de Startdag (zie verslag: Tangerines, smaller socks and a great arbitrator for Sparta 3).

Uiteindelijk is het 28-12 geworden voor Sparta. Ik laat aan u, de lezer, over welk team won. We zijn immers allemaal winnaars, toch?

PS. Er is goed nieuws! Vanaf vandaag zijn er weer supporters welkom! Maximaal 1/3 van de tribune mag gevuld worden. Ik vraag me af of de volledige fanbase van Sparta 3 in de zaal past…