Zaterdag 14 september stond voor Sparta 1 en 2 een KVZ als uitdager klaar. De voorbereidingen waren getroffen, echter de avond ervoor had Fleur nog dikke pech en haar enkel verzwikt. Dat betekende dat wij zonder dames-wissel de wedstrijd moesten aangaan. De staf en TC hebben hun best gedaan iemand mee te krijgen en uiteindelijk hebben wij dit als feit geaccepteerd.
In het zonnige Zutphen was de temperatuur lekker opgelopen. Sparta ging meteen aan de leiding met twee doelpunten van Rik. De voorsprong heeft het team niet meer weggegeven! KVZ heeft alles eraan gedaan om het Sparta 2 moeilijk te maken. Hierdoor kregen wij niet echt veel kansen per aanval om uit te lopen.
Verdedigend vocht Sparta 2 als één team. In het veld leek de temperatuur omhoog te gaan, want KVZ kreeg weinig ruimte. De scheids moest af en toe de grenzen aangeven en de emoties aanhoren. Helaas gaf Sparta in zijn ogen een aantal strafworpen weg, waardoor KVZ Sparta toch bijhield.
Met de rust was de stand 4-6. Het was vooral zaak om meer kansen te gaan creëren en uiteraard ook afmaken. Verdedigend zat het goed!
Linda pakte na rust het eerste doelpunt en dit leek dan ook een goede start van de tweede helft. KVZ had echter het antwoord ook en liep in tot 7-8. Echt losrukken van KVZ leek maar niet te lukken. 15 minuten voor het einde kwam Pim de aanval versterken en daarna Daniël in het andere vak. Marjet, Linda en Bram pakten hun kansen om uit te lopen naar 8-11. Met nog 5 minuten te gaan leek de buit binnen. Voor Bram was het nog niet genoeg en met een ongelofelijk afstandschot zorgde hij voor de eindscore van 8-12!