Waar normaal de ijspegels aan je noppen hangen tijdens de laatste wedstrijd op ’t veld, waren we op deze zaterdag 29 oktober eerder op zoek naar de zonnebrand. Wat een hitte. “Hoe durven ze?”, vroeg Yara zich terecht af.

Niet alleen de zonnebrand was zoek, ook de mandarijnen waren weer eens hartstikke afwezig. Gelukkig merkte de verantwoordelijke voor dit probleem – Francis – dit op tijd op, en loste ze dit geheel zelfstandig op. Niet veel later stond Erin in de rij bij de Mango.

Goed, het was bloedheet en wonder boven wonder hadden we weer een volledig team op de been. Bedankt voor alle lieve kaarten en fruitmanden, want dankzij de massale steun van jullie als lezers is Kudde Kunstheup weer een beetje opgekrabbeld. Toen de spelers, de mandarijnen en de moed was verzameld, konden we vertrekken naar “het Vathorst van Utrecht”. Vleuten.

Hoewel we volgens Karsten veel te vroeg aanwezig waren, Twan vooral bezig was met de voetbalwedstrijd op het veld ernaast en het klaagkwartier harder nodig was dan ooit, begonnen we toch verrassend scherp aan de wedstrijd.

[Nog toevoegen: Inhoudelijke analyses over de eerste helft] Een stand van 7-7 in de rust bewees dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Bovendien werd duidelijk dat Francis vanaf nu altijd met de oranje-witte bal moet spelen. Want man wat was die meid op schot. Maar een gelijke stand dus. De Nijkerkers waren beter, dat wel. Alleen het scorebord leverde daar nog geen bewijs voor.

De tweede helft leerde ons veel. Het belangrijkste leerpunt was dat we nog steeds kunnen terugvallen in ons tweede-helft-inkak-patroon. Daarbij leerden we dat Hanne echt niet kan blokken, ondanks de geweldige coaching van Dennis. Maar bovenal leerden we dat we gewoon bij  9-9 hadden moeten stoppen. Tot 9-9 speelden we namelijk een magistrale wedstrijd. Puur door de laatste 20 minuten werd deze wedstrijd door Karsten bestempeld als “suboptimaal”.

Maar goed, zoals u van ons gewend bent kijken we met volle energie naar het zaalseizoen. Mede doordat we met grote vreugde twee transfers kunnen aankondigen. Wie dit zijn? Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte!