Op 1 juni betraden de spelers van Sparta 3 het prachtig gemaaide kunstgrasveld in Ermelo. Er ontbraken echter twee belangrijke zaken: de shirtjestas en Arie. Eén daarvan was vakantie aan ’t vieren in Halle en de ander had Thijs laten liggen in Nijkerk. Gelukkig was onze enige supporter Cor bereid om in een recordsnelheid heen en weer te rijden, waardoor we precies voor het fluitsignaal klaarstonden in onze feloranje tenues.

De stand ging, zoals wel vaker, gelijk op. Het eerste doelpunt was voor Dindoa, maar Jarno zorgde met een prachtige treffer voor de 1-1. Vervolgens waren het vooral Jochem en Gerard die lekker op dreef waren met raak mikken. Na de omdraaibal van Gerard stond het 4-6, maar niet veel later stond er alweer 7-7 op het scorebord. De voorsprong behouden is iets waar Sparta 3 zeker nog aan kan werken.

Francis noteerde vanaf de bank de stand, en beschreef een aantal tegendoelpunten als ‘lullige kutballen door overnemen’. Beter had ik het niet kunnen omschrijven.

Bij een stand van 8-8 veroorzaakte Hanne een stip, die Gerard helaas niet wist te raken. Waarop Hanne besloot om zelf maar raak te mikken. Bij een stand van 11-9 betraden Francis en Anne het veld, die het nog niet zo bloedheet hadden als de rest van de spelers. Want hitte was alweer een centraal thema in de wedstrijd. Deze keer was de zonnebrand harder nodig dan ooit en kwam de uitputting eerder dan ooit. Ondanks deze benauwende omstandigheden bleef Sparta strijden tot het einde, zoals u van ons gewend bent.

Francis en Jarno mikte raak, waardoor de stand opeens weer gelijk was. Chanine begon, voor zover het nog niet warm genoeg was, warm te lopen en betrad niet veel later ook het gemaaide kunstgrasveld. Toen er weer eentje doorgelaten werd, reageerde Jochem hierop met een werelddoelpunt. Een diepe bal, keurig aangegeven door Anoek, zorgde voor een fenomenale doorloopbal. Ik hoor u denken: die jongen zou op korfbal moeten blijven. Precies, dat vinden wij ook.

De stand bleef gelijk, de wedstrijd spannend, de temperaturen tropisch. Jarno scoorde nog een keer en ook Jochem kreeg het alweer voor elkaar om de korf te raken. Wat een speler van hoge klasse. Zo iemand zou niet van korfbal af moeten gaan.

Deze bloedstollend spannende strijd kwam na 60 minuten zweten tot een eind, met een stand van 15-14. Het kan helaas niet altijd meezitten.