Het was weer zaterdag, we stonden weer op een kunstgrasmat, het was net iets te koud maar de sfeer zat er goed in. Gerard was afwezig, dus dat betekende dat er een vervangende aanvoerder aangewezen moest worden. Dat kon er maar 1 zijn; Tom. Vond Tom. Hij sprak zijn ploeg bemoedigend toe, iedereen was er klaar voor, Jochem had zijn jas mee, dus we konden beginnen.

De wedstrijd begon net zo hopeloos als vorige week. Maar dezelfde vergelijking maken als vorige week zou een beetje lullig zijn voor Jarno. De wissels hadden de koffie nog niet gehaald, of we stonden al 0-4 achter. Gelukkig hadden Jarno en Tom de trouwdatum van Chanine onthouden, dus scoorden ze er allebei 2. Al snel stond het 4-5 en stond iedereen op scherp. De pot tegen de net-niet-koploper beloofde een sensationele pot te worden.

100% van het publiek bestond uit supporters van Jesse, en hun uitbundige aanmoedigingen wierpen hun vruchten af. Jesse maakt al snel 2 magistrale doelpunten, waar de Veenendalers zich geen raad mee wisten (eigenlijk wel want ze stonden nog steeds voor, maar mentaal waren ze duidelijk onder de indruk).

Het gat met SKF werd niet groot, en daar waren we trots op. In het spel was duidelijk te zien dat positiviteit overheerste. Naast Tom, Jarno en Jesse (en volgens mij Erin maar m’n notities zijn weggewaaid), wist Jochem ook de korf te vinden. Hij wist duidelijk nog niet wat hem na de wedstrijd stond te wachten, want met die zenuwen had hij niet van zo’n onwaarschijnlijke afstand kunnen scoren.

Om ons verlies – wat voelde als winst – te vieren, werd de derde helft ingezet. En wat is er dan mooier dan Hertog Jan op de tap? Precies, een eierautomaat. Nadat Jochem een paar weken geleden ontdekte dat er zoiets als een eierautomaat bestaat in Barneveld, wachtte hem op de terugweg een aangename verrassing. Z’n uitje naar dit culturele erfgoed werd zelfs bekroond met een mevrouw die toevallig op dat moment de automaat aan ‘t bijvullen was. Na het Elburgse drama van vorige week had Jochem dit wel verdiend.

Morgen spelen we alweer de laatste wedstrijd van het veldseizoen. Gelukkig voor u spelen we thuis! Dus komt allen om 12:30 en geniet voor de laatste keer dit jaar van een super betaalbaar biertje!