21-17, helaas was het een uitwedstrijd anders hadden we met deze stand gewonnen.
Wederom wist Sparta 2 de overwinning niet naar zich toe te trekken, maar geen paniek er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen. Rik is gelukkig weer van de blessure bank af, maar Daniel heeft zijn plekje ingenomen. Tegenwoordig loopt die met een ingepakt armpje, iets met een gebroken gewricht….

De wedstrijd zelf werd gespeeld in Utrecht, in een mooie nieuwe hal op het terrein van Synergo. We vertrokken om kwart voor 2, althans dat was de bedoeling. Romee had deze memo even gemist en vond kwart over 2 een betere tijd. 2 auto’s werden vooruitgestuurd en de reserve auto moest eventjes wachten. Vol goede moed begonnen wij aan de wedstrijd en we kwamen ook scherp uit de startblokken. Tot 3-3 liep het gelijk op daarna had Sparta wat moeite om tot scoren te komen. Synergo nam hier dankbaar gebruik van en wist uit te lopen naar 6-3. Linda kreeg een bal op haar vinger en had wat verzorging nodig om later weer verder te kunnen spelen. Sparta vocht zich ondertussen terug in de wedstrijd en verkleinde de achterstand tot 1 punt 9-8. En nu komt het punt dat we de wedstrijd verloren. Bij Synergo vielen alle ballen erin, er werd geschoten zonder rebound maar die is ook niet nodig als je scoort. Bij Sparta paste de bal ineens niet meer door de korf en liepen we tegen een achterstand van 19-10 aan. De wedstrijd leek met nog 12 minuten spelen wel gespeeld. Het was tijd voor een time-out en een kleine motivational speech van Stuart. Deze hielp. Sparta wist knap terug te komen en scoorde maar liefst 6 maal op rij. Het was echter al te laat want de speeltijd zat er ondertussen op 21-17 was de uitslag. Echter bieden de laatste 2 wedstrijden genoeg aanknopingspunten om vertrouwen te houden. De verdediging staat als een fort, en de aanvallen begin ook steeds meer als een geoliede machine te lopen.

Aankomende zaterdag mag Sparta weer thuis korfballen. Opvallend is dat sinds we geen mandarijnen meer hebben we alles verliezen, wellicht dat iemand uit het team kan opstaan en deze weer kan kopen? Laten we er een mooie pot van maken.

Tot zaterdag!