Beste trouwe lezers,

Vandaag een nieuw wedstrijdverslag, dit keer niet van onze briljante tekstschrijver Lars. Waarom niet? Goede vraag. We geven je 3 opties:

A) Hij heeft een te grote kater om te kunnen typen.
B) Hij heeft zijn arm in een mitella zitten.
C) Hij heeft een weddenschap gewonnen zodat hij een weekend vrij is.

Welk antwoord goed is, lees je zometeen.

Na de eerste overwinning twee weken geleden en de tweede net-niet-overwinning van vorige week, stond Sparta 3 te popelen om deze week weer punten te pakken. De voorbereiding was goed dankzij de warming-up van Jesse tijdens de training. Daarbij zijn de gemiddelde conditie, been- en armspieren minstens verdubbeld.

En die voorbereiding was hard nodig tegen deze allesbepalende derby. Gemeente Nijkerk tegen gemeente Nijkerk: Sparta 3 tegen Telstar 3. De regen stroomde het korfbalveld op. Net als het publiek. Alle zitplekken waren binnen no-time bezet. Maar dat weerhield de trouwe supporters niet om rijendik langs de kant te gaan staan en aan te moedigen.

De druk lag hoog, vooral voor Rian. Niet alleen omdat ze ’s ochtends ondanks flinke onderhandelingen toch echt zelf een wedstrijd moest fluiten (zie foto), maar ook voor de derby tegen Telstar. Gelukkig hielden de sterspelers van Sparta 3 hun hoofd koel tijdens de bespreking in de kleedkamer.

Bij de oplettende supporter is het vast en zeker opgevallen dat Sparta 3 niet helemaal compleet was. Dat deze wedstrijd een echte publiekstrekker zou worden, nam Erin iets te serieus. Ze was namelijk bij de Trekker Trek beland in plaats van op het korfbalveld.

Lotte was inmiddels weer hersteld van haar jetlag en vingerblessure en nam plaats in de basis. Wie wel een blessure heeft, is Lars (Optie B was dus goed. Wat je wint? Dat lees je onderaan). Met zijn rechterarm in een mitella is het overgooien en schieten helaas toch een te grote uitdaging. We wensen hem veel sterkte en hopen dat hij snel weer wedstrijdverslagen kan typen. Ehhh, wedstrijden kan spelen.

Stefan vond heen-en-weer rijden vanuit Kroatië net iets te veel van het goede. Tja, je kan niet altijd 6 gooien. Dus namen Jos, Twan, Dieck en Bo plaats in het veld en op de bank.

Na het eerste fluitsignaal was het spannend. Van 0-1 naar de 0-2. Deze tegendoelpunten kwamen vast door de zenuwen. Al snel kwam Lotte met de eerste comeback: 1-2. Na wat doelpunten en een gele kaart voor Telstar begon de tweede comeback door een doorloopbal en afstandsschot van Karlijn: 3-7.

De bankzitters hadden goed hun werk gedaan, want in de rust genoot Sparta 3 van heerlijke gepelde mandarijnen. In de tweede helft wisten Jesse en Kevin de bal door de korf heen te gooien. Telstar ook, 8 keer zelfs. 5-15 dus.

Tja, zonder dieptepunten ook geen hoogtepunten. Of, in Stefans woorden: je kan niet altijd 6 gooien. Of 6 scoren. Gelukkig werd de tap geopend om de sterspelers te voorzien van tarwesmoothies. De vetvijver mocht ook weer aan, want traditiegetrouw moesten de magen weer gevuld worden na een wedstrijd.

Aankomende zaterdag strijden onze sterspelers weer tegen Antilopen. (Vorige keer 17-6 gewonnen). Zonder Stefan, maar met Erin. En Lars? Dat houden we nog even voor ons.

Voor de winnaars van de quizvraag van deze week: van harte gefeliciteerd! Je wint gratis toegang + gegarandeerd plek voor de aankomende wedstrijd van Sparta 3! 12.30 tegen Antilopen, thuis op het hoofdveld.

Maar, niet getreurd als je het niet goed had. Want deelname wordt beloond. Ook jij wint gratis toegang voor aankomende wedstrijd. Wegens grote belangstelling kunnen we geen plek reserveren. We helpen onze trouwe lezers echter graag met een gratis tip: kom op tijd dan is er plek genoeg.

Tot zaterdag!