Zaalwedstrijd nummer 2 stond alweer op het programma.
Ditmaal mochten wij tegen spirit uit Voorthuizen spelen, dit lijkt dichtbij maar we hadden eerst een reservebeurtje bij 1 die speelden in Duiven. Het goede voorbeeld werd gegeven want zij wonnen probleemloos. Na de wedstrijd was het meteen inpakken en onder het genot van “Hop hop gas d’r op Flitsmeisterrrr” gingen wij vol gas richting Voorthuizen, uiteraard zijn er geen snelheidslimieten overschreden. Aangezien wij het stikstofprobleem zeer serieus nemen, en dan dus ook bij de natura2000 gebieden voorzichtig aangedaan hebben met het gaspedaal.

Mooi op tijd in Voorthuizen konden de voorbereidingen voor onze wedstrijd starten. Aangezien Stuart afwezig was, werden de honneurs waargenomen door Jan. Met ondersteuning van Coen en een hele volle bank van reservespelers van 1 was er genoeg aanwezigheid om er een succes van te maken.
Sparta 2 begon de wedstrijd goed en scherp. Er werd de hele wedstrijd erg goed verdedigd, vandaar dat er ook maar 12 tegendoelpunten gevallen zijn. Aanvallend loopt het echter helaas nog niet zo soepel dit zaalseizoen. Waar op het veld de ballen makkelijk door het mandje gingen, hebben we er nu ineens veel meer moeite mee. Eind eerste helft bleef Daniel nog met zijn pink achter een tegenstander hangen. Zijn pink is nu dik en pijnlijk, hoe het daarmee echt gaat komen we waarschijnlijk nooit achter. Aangezien het volgens hem allemaal wel mee zal vallen. Ik daarentegen ben niet zo’n bikkel en heb twee pijnlijke knieen overgehouden nadat ik een halve salto over de tegenstander maakte. Marjet had een lichte voetblessure bij 1 opgelopen en Rik kon zijn eerste minuten met tape weer maken. Bram zijn knieblessure is helaas zo erg dat hij niet bij de wedstrijd reserve kon zitten. Fleur kreeg een dermate harde klap te verduren dat ze hyperventilerend het veld moest verlaten. Zoals jullie kunnen lezen, het gaat lekker hier. Maar even terug naar de wedstrijd. We gingen de rust in met een 7-4 achterstand, geen beste score. Van deze 4 doelpunten heeft Linda er 3 op haar naam geschreven. Na de rust scoorden we tweemaal zodat er weer aansluiting was. Er werden wat verse krachten ingezet van beide kanten met de hoop dat er nog wat doelpunten zouden komen. Het leek nu meer Sparta 1 vs Spirit 1. Het scoren bleef echter lastig gaan, wel kwamen we terug tot 10-10. Helaas kwamen er nog 2 doelpunten vanuit de kant van Spirit en verloren we ook de tweede zaalwedstrijd.
We weten nu iniedergeval dat we dit seizoen nog goed ons best moeten gaan doen, we zitten zeker niet in een makkelijke poule maar met iets betere afronding van de kansen moet het wel goed komen.