Ondertussen zijn we als werkgroep nieuwe kledinglijn een paar weken verder en hebben we hele mooie stappen gemaakt. Nadat we eerst een inspiratiesessie hebben gehad heeft iedere deelnemer zijn/haar ideeën kunnen uitwerken. Tijdens de tweede sessie zijn alle ideeën aan elkaar gepresenteerd en is voorzichtig gestart om te komen tot een richting.

Voor de richting hebben we een aantal uitgangspunten gekozen:

  • Oranje en wit zijn de kleuren van Sparta korfbal en deze willen we graag centraal stellen
  • Het nieuwe tenue moet een heren- en damesvorm bezitten
  • Het logo van Sparta korfbal moet goed zichtbaar zijn
  • De logo’s van onze hoofdsponsors Jumbo en Djops moeten goed zichtbaar zijn
  • De kledingsponsor Muta Sport en korfbaltotaal.nl moeten een plekje krijgen op het tenue
  • Het shirt moet lekker aansluiten op het lichaam
  • Het tenue moet compleet zijn, dus wedstrijdshirt + broek/rok
  • Er moet iets unieks zijn dat refereert naar de historie van Sparta (75 jaar) en Nijkerk

In het gehele ontwerp wordt uitgegaan van een basis ontwerp en op basis van het ontwerp kunnen dan hele specifieke combinaties gemaakt worden, zoals b.v. een shirt voor teams met een eigen sponsor.

Zoals als zo vaak heeft iedereen zijn eigen voorkeur, smaak en ideeën, maar door de samenstelling van de werkgroep (bestuur, spelers, trainers, kledingcommissie, communicatiecommissie en dames/heren combi)  is getracht zoveel mogelijk wensen mee te nemen en ook dicht bij onze Sparta korfbal cultuur te blijven.

Hoe nu verder?
Vandaag (26 januari) verschijnt een poll op Instagram waar we de eerste beelden tonen en jullie mening vragen. Er wordt een definitief besluit genomen t.a.v. het eerste ontwerp. Hierbij ligt de focus op het wedstrijdtenue. Een eventueel inschietshirt volgt later. Ook moeten nog een aantal definitieve sponsor logo’s verzameld worden.

Alles samen wordt aangeboden aan onze kleding partner Muta sport. Op basis van onze input gaat Muta een eerste protoversie maken en deze zal binnen de club geëvalueerd worden. Bij goedkeur wordt dit het definitieve model.

In de loop van dit jaar worden speciale pasavonden georganiseerd, want we willen dat iedereen een perfect passend tenue gaat krijgen voor het nieuwe seizoen. Hierover volgt t.z.t. meer informatie.

We kijken uit naar een prachtig Sparta korfbal tenue ter gelegenheid van ons 75 jarig bestaan als vereniging!

Commissie nieuwe kledinglijn