Volgend jaar is het feest binnen Sparta korfbal, want we bestaan 75 jaar. Een van de acties die hiervoor is gestart is het ontwerpen van een eigen kledinglijn voor alle korfballers. Hiervoor hebben we een werkgroep opgericht die bestaat uit Roos, Daan, Marleen, Jarno, Bram en Ruud.

Woensdagavond 9 november was onze eerste bijeenkomst en hadden we Manfred Hofstede van Muta sport uitgenodigd in onze kantine. De avond was bedoeld ter inspiratie en daarom had Manfred verschillende shirts meegenomen om ons te laten zien wat allemaal wel en wat niet mogelijk is. Basic ontwerpen, verschillende kragen, strakke/wijde mouwen, in principe is er echt alles mogelijk. Bij een ieder begon het al te borrelen en de meest wilde ideeën ontstonden ter plekke.

Deze avond zijn we uit elkaar gegaan met de opdracht dat een ieder er maar eens rustig over moest nadenken en voor zichzelf een aantal ontwerpen moesten maken. Ook hebben we de ontwerper van Muta sport aan het werk gezet om op basis van de eerste ideeën alvast een aantal ontwerpen te maken.

De tweede avond vergaderden we bij onze nieuwe hoofdsponsor Djops. In een van hun prachtige vergaderzalen kwam de werkgroep kleding voor de tweede keer bijeen. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn, maar de eerste ideeën waren onderling reeds gedeeld. In de geheime kamer werden alle bedachte ontwerpen aan elkaar gepresenteerd en ook hadden we een aantal designs ontvangen vanuit de Muta sport ontwerper.

Super te zien was dat de werkgroep al heel snel op 1 lijn zat, zeker toen Jarno een paar hele mooie ontwerpen, uitgeprint op tafel toonde. Uit dit alles hebben we een lijst weten samen te stellen wat we als team wel willen, maar ook een lijst wat we absoluut niet willen. Onze voorkeur gaat uit naar een tenue dat goed bij ons als club past. Om 1 tipje van de sluier alvast te verklappen: er gaat oranje en wit in voorkomen!

Alle verzamelde informatie hebben we ondertussen verwerkt in een document en verstuurd naar de ontwerper bij Muta sport. Daaraan is gevraagd om alles uit te werken in een flink aantal ontwerpen die we hopelijk dit jaar als werkgroep nog kunnen beoordelen. Begin volgend jaar hopen we dan richting een definitief tenue te kunnen die we uiteraard ergens in 2023 gaan introduceren, maar ook gaan realiseren, zodat we als 75-jarige club kunnen laten zien hoe trots we zijn op de vereniging en ons tenue.